Курс у додатку Xpeer: «Кишкова мікробіота і метаболічні захворювання»

Дата

20.10.2021

Упс..підтвердіть що ви лікар, щоб переглянути відео

Програма

Безкоштовний акредитований курс ОТРИМАТИ ТУТ

Курс та меню додатка доступні російською мовою (відео – англійською з російськими субтитрами)
Після завершення курсу та проходження тесту ви отримаєте 1 кредит EACCME. Згідно з Наказом МОЗ України від 19.01.2021 № 74, кількість балів множиться на 2
Отже, 1 година = 1 кредит = 2 бали БПР
Зручний формат: доступ до знань просто у вашому телефоні. Маєте лише 5 хв? Не проблема – кожен курс складається з навчальних мікросесій та коротких відео по 5-10 хв.
Скачати Xpeer – безкоштовний мобільний додаток для безперевного професійного розвитку лікарів Apple тут  Android тут 
Про автора курсу:
Карін Клемант (Karine Clément) – професор з нутриціології в Універсеті Сорбонна, Париж. Спеціаліст з дослідження генетичних аспектів ожиріння, один з авторів книги «Ожиріння. Геноміка і постгеноміка».

Про курс:
В останні роки з’являється все більше і більше досліджень, здатних пролити світло на складні взаємозв’язки між людиною і її кишковою мікробіотою. Вплив наших власних мікробів досі до кінця не зрозумілий, проте вже зараз відомо, що він охоплює участь в захисті від патогенів, перетравленні їжі, для якої в нас немає власних ферментів, захисті кишкового бар’єра, а також в підтримці здоров’я та метаболізму.
Останній вплив особливо важливий і все більше нових досліджень демонструють роль мікробіоти кишківника у розвитку ожиріння і цукрового діабету. Ожиріння – це складна патологія, що має значні наслідки для здоров’я та стає все більш актуальною. В березні 2021 року Європейська комісія визнала його хронічним захворюванням.
В цьому курсі ми розберемо найбільш захоплюючі дослідження як на тваринних моделях, так і на людях, що допоможуть розібратись в ролі мікробіоти в нашому організмі. Більше того, цей курс надасть детальний огляд:

  • важливості різноманіття та складу мікробіоти;
  • її зв’язку з різними метаболічними захворюваннями;
  • відмінностями в мікробіоті у представників різних культур, народностей і людей з різним стилем життя.

На цьому курсі ви на молекулярному рівні зрозумієте, як кишкова мікробіота приймає участь у процесах в організмі хазяїна через вплив на цілісність стінки кишківника, перетравленні їжі та синтезі багатьох метаболітів. І на останок – ви отримаєте навички для того, щоб почати використовувати знання про мікробіоту у вашій клінічній практиці.

Дізнайтесь більше про роль мікробіому в нашому метаболізмі ПРОСТО ЗАРАЗ 

Для кого

gastroenterologist
Гастроентерологам
family_doctor
Сімейним лікарям
nutritionist
Нутриціологам
Підпишись, щоб отримувати нагадування про анонси подій